anna_ilyes
Kiállítások

HomeVissza a főlapra
Mezőtúr, 1979
EGYÜTT -Ilyés - Földvári kiállítás Baja
A kiállításra Baja legszebb szállodájában kerül sor, amelynek fekvése is csodálatos, a Duna partján, meseszép panorámával.
A kiállítás megnyitó ünnepségén adja át a két művésznek Szliman ben Ahmed az
EURÓPA AFRIKÁÉRT ALAPÍTVÁNY

nevében az
 AFRIKA EMBERE 2010 díjat, a Szahara megismerése és lakóinak támogatása érdekében kifejtett kultúraszervező és művészeti tevékenységükért.


A kiállítás december 4-ig látogatható, a kiállított művek megvásárolhatók.

Hotel Duna Baja
Budapest, Zászlómúzeum, 2009. október-november,
Földvári Györggyel
Mezőhegyes, Ady E. ÁMK. 2009. december,
Földvári Györggyel
Munkácsy Mihály Múzeum, Békéscsaba, 2010. október-november
mezohegyes1
kiall1
kiall2
kiall3
megnyito
kiall4
yucca
kiall5
megnyito3
kiall5
ambrozfalva
ambrozfalva_3

AZ ÉLŐ SZAHARA.
SZIGET FESZTIVÁL 2009.

ILYÉS ANNA -
FÖLDVÁRI GYÖRGY

megnyito1
megnyito2
megnyito3
megnyito4
Megnyito5
lanyok
kiallitas
haziko2
fgy
kiallit1
tanc
homok

Budakeszi,1980
Szentendre, 1981
Hódmezővásárhely, 1999.
Mezőhegyes, 2000
Ambrózfalva, szoborátadás 2000.aug. 25.
Szeged, 2002
Mezőtúr, 2003.
Hódmezővásárhely, 2004
Békéscsaba, 2006.

Budapest, Sziget Fesztivál, 2009. 08. 10-17.

A Sziget Fesztiválon a mínusz 1. naptól fesztiválzárásig az Afro-Latin Színpad Afrika Házában déli 12-től este 7-ig volt látogatható Az élő Szahara című kiállítás, amelynek installációját és kerámiáit Ilyés Anna, festményeit Földvári György készítette. A kiállítást augusztus 11-én 11 órakor megnyitotta Szliman ben Ahmed, a Szahara Alapítvány elnöke, és Róbert László újságíró, az iszlám világának kiváló ismerője, a magyar televíziózás egyik legismertebb szerkesztő-riportere, író.

Az Afrika Falu programján szereplő kiállítást a fesztivál ideje alatt több ezren tekintették meg. Főleg a külföldi fiatalok körében volt népszerű az anyag, de a magyarok is szívesen megpihentek a hagyományos kultúrának ezen a kicsiny oázisán. A sziget zenei programjainak fortisszimója és a vásári forgatag éles ellentétben állt a kiállítás nyugalmat sugárzó, a sivatag időtlen világát riport-élességű festményeken és a Szahara formavilágából építkező, gazdag érzelmi mondanivalójú kerámiákon át bemutató mikrokozmoszával. És ez így volt jól, Magyrország legnagyobb ifjúsági fesztiválját sikerült egy nívós, új színfolttal gazdagítanunk. A nem-zenei és nem-undergrground kultúrát a Szahara-kiállításon kívül a Civil sátor néhány programja és a Zászlómúzeum sátra képviselte.